Ida Brink, ejer af Ida Brink Leather

Ida Brink Krøger
Ejer / Designer

Det er mig, der står bag hele biksen.

Ida Brink Leather er min kreative legeplads. Sortimentet er håndlavede læderprodukter, som jeg selv skaber fra bunden. Det sker i mit værksted på Venusvej i Søften.

FrankLy - Ida Brink Leathers værksted

Håndens arbejde har draget mig altid. Lige siden jeg som barn syede de første stykker tøj til mine bamser. Min mor lærte mig at strikke og sy på symaskine, og jeg har strikket og syet utallige mere eller mindre brugbare brugs- og beklædningsgenstande i tidens løb. Da jeg i mine tyvere frekventerede læreruddannelsen valgte jeg at tage sløjd som linjefag. Sløjd er i dag en del af skolefaget håndværk og design.

Sløjdsalen viste sig at være et slaraffenland for mig. Jeg brugte utallige timer på mine projekter i træ og metal, udforskede håndværksmæssige teknikker og afsluttede faget med en meget flot eksamen, hvor jeg fik ros for en meget tydelig og personlig designmæssig profil. 

Det var i forbindelse med et projekt om knivsmedning og skæftning at jeg stiftede bekendtskab med læder. Jeg havde fremstillet en kniv til min far, og den skulle have en læderskede. Læderets egenskaber fascinerede mig, og jeg købte fluks lidt værktøj og materialer, så jeg kunne udforske mulighederne hjemme. Den første tid bestod mit værksted af to plastickasser i et skab, som jeg fandt frem når tiden tillod det, og som måtte pakkes sammen når aftensmaden skulle på bordet. 

I dag har jeg permanent værkstedsplads i mit hjem, som jeg deler med min mand, Martin og vores tre børn. Martin er min webmaster, og mens jeg sidder ved mit arbejdsbord med læder, nål og tråd ude i FrankLy, sidder han ved skærmen og tryller med computerrelaterede udfordringer forbundet med website og webshop. Så selvom det er mit navn der står på mine produkter, er det i høj grad et fælles projekt.